Tiamint-kasvattajanimi on hyväksytty FiFe:ssä 1996. Ensimmäinen Pyhä Birmamme Timanfaya Alexander (SBI n) hankittiin meille 1993 maatiaskissamme kaveriksi. Aatu oli lemmikkitasoinen, mutta valmistui kuitenkin International Premioriksi.

Aatun myötä ihastuin Pyhä Birma -rotuun, ja innostuin käymään näyttelyissä, joten seuraavaksi meille muutti Irkku, Timanfaya Ice Breaker, SBI a. Irkku pärjäsi näyttelyissä loistavasti ja nautti itsekin esillä olosta. Kasvatus alkoi myös kiinnostamaan, mutta Irkulle en pentuja onnistunut saamaan.

Ensimmäinen Tiamint-pentue syntyi 2004, emona Tupasaaren Cecilia, Sessi. Sitten kasvatukseen tulikin taukoa perhe-elämän myötä, mutta silti oli tarkoitus jatkaa kasvatusta, kunhan vain sopiva naaras löytyisi ja muutenkin ajankohta olisi sopiva.

Nalandan-kissalasta löytyi ihana Aino, (Nalandan Padmini), joka muutti meille 2009. Aino on saanut kaksi pentuetta. Aino on ollut loistava emo ja on nyt myös mummi.

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä ja hyvän luonteen omaavia Pyhä Birman kissoja, unohtamatta kaunista birmatyyppiä. Kasvatus on pienimuotoista, ja kissat ovat ensisijaisesti perheenjäseniä.